Acest articol a apărut și ca o scurtă prezentare a blogului de călătorii TravelHolyc și cum a fost conceput.

Am luat prima dată contact cu lumea jurnalelor de călătorie digitale în perioada facultății, când am fost fascinată de un blog al unei tipe din Australia care călătorea de ani buni și pleca cu lunile de acasă, documentându-și singură călătoriile. Mă atrăgeau pozele ei colorate, pline de viață. Îi citeam descrierile de pe Instagram, articolele de pe blog și mă inspirau și pe mine să îmi planific următoarea călătorie. Mă gândeam însă că îți trebuie și o doză semnificativă de curaj să faci așa ceva, mai ales la 20 și ceva de ani.

Blog Calatorii Sfaturi

Mi-am pus în cap să călătoresc cât voi putea eu de mult încă de pe la 17 ani. Nu știam cum și când și cum îmi va permite un job normal sau un stil de viață așezat, la locul lui, să fac asta. Însă aveam clară o singură imagine în cap: eu, cu ditamai bagajul după mine prin fel de fel de gări și aeroporturi. Nu prea aveam cu cine să vorbesc despre aceste visuri, având în vedere că nu proveneam dintr-un mediu asemănător.

Prima incercare a unui blog de calatorii

De un an și ceva, m-a tot frământat ideea asta: să încep sau nu un blog de călătorii? Primul gând, care ne stresează pe toți când facem ceva nou: dar ce vor spune ceilalți?

Bineînțeles, de asta oricum ne lovim, orice (nu) am face. 

Acei daca…

A doua întrebare care apare este: dacă nu voi călători suficient de mult încât să îmi permit să mențin blogul? Să zicem că aș putea pleca lunar undeva pentru câteva zile, ca să am un conținut suficient de exploatat în cuvinte și imagini… dar pentru asta ai nevoie de multe resurse pe care momentan nu ți le asigură nimeni.

Iar treaba asta cu blogul, la fel ca în antreprenoriat, prezintă un risc ridicat, doar te arunci cu capul înainte și încerci tot ce poți ca să-ți iasă.

Blog Travel Motive

Apoi te blochezi și când vezi că sunt alții care fac asta deja de ani de zile, sunt evident mult mai buni ca tine, consacrați pe piață, citiți și așa mai departe.

Nu mai zic că vlogging-ul prinde foarte bine, un călător cu o cameră performantă, și ceva mai aventuros, va face mult mai multe aprecieri sărind cu parașuta sau făcând surf pe apele turcoaz ale vreunei insule îndepărtate decât plimbarea mea la pas prin Roma. 

De ce ai vrea sa fii un blogger de calatorii?

După ce treci de temerile și angoasele tale, apar cei din jur care habar nu au despre așa ceva și nu pricep de ce ai vrea să îți pierzi timpul povestind despre ce ai făcut în vacanțe când ai putea… să te apuci de ceva serios? Fiecare vine, deci, cu părerea și experiența sa de viață.

Si totusi…

Mă uit însă, acum, că tot a venit decembrie, la ultimii doi ani, în care am călătorit mai mult ca în întreaga viață. Am vizitat 10 țări, o fi mult sau puțin, nu știu (numerele sunt întotdeauna relative), dar am zis că merită totuși să încerc, mai ales că am avut în trecut o tentativă de a pune acest blog de călătorii în picioare, doar că în limba engleză.

Un alt motiv este că îmi place să povestesc, să adun impresii – călătoriile mereu ne ajută să trăim mai în prezent, mai conectați, chit că nu suntem neapărat foarte pasionați, tot aduc un strop de relaxare și bună dispoziție. Și mereu când mă întorc de undeva, am ce povesti și oamenii chiar sunt curioși să afle cum e pe acolo.

Site Calatorii Turism

Am decis în timp că iubesc româna, este și mai comod să scriu așa, și într-un fel, voi rebrandui – dacă pot spune așa pentru un brand care nici nu s-a format, ci era doar în varianta embrionară – acest blog, TravelHolyc.

Am vrut să renunț de multe ori la idee, îmi expirase și domeniul cumpărat anul trecut prin vara lui 2016, dar ceva nu m-a lăsat, așa că iată-mă iar aici, despicând firul în patru, selectând poze, organizându-mi postările pe următoarele luni. Mai am câteva călătorii planificate pentru 2018, mai exact trei (au fost cinci în străinătate și patru în țară), ceea ce nu este deloc rău, având în vedere că anul trecut pe vremea asta, aveam o singură călătorie planificată pentru 2017.

Așa că, cu toate motivele din lume pentru a nu-mi deschide un blog de călătorii, iată aici primul meu articol! :)