Acum 10 ani, la 14 ani mai exact, nu știam ce înseamnă să fii blogger. Cred că auzisem în treacăt de asta și cred că citeam câteva bloguri de fanfiction. Câțiva ani mai târziu, mi-am conturat primul vis important: să călătoresc și să scriu. Habar nu aveam cum le pot îmbina. Intuiam doar că, evident, călătoritul te ajută să trăiești la maxim și să îți potențezi poveștile scrise.

La vreo 20 de ani am descoperit primele bloguri de călătorii din străinătate, pe care le citeam cu ardoare. În 2016, mi-am deschis primul blog de călătorii. Scriam în engleză, munceam la fiecare articol ore întregi, dar nu aveam curaj să le distribui mai departe. Rămâneau acolo, necitite. Lipsa de feedback m-a împiedicat să mai continui. Nu mai poți spune că scrii doar pentru tine când scrii un blog, fiindcă clar o faci pentru alții, pentru a primi ceva odată ce oferi, la rândul tău.

Iar din decembrie 2017 am luat blogging-ul în serios. Dacă anul trecut pe vremea asta mi-ai fi spus că într-un an voi avea propriul blog, cu o înfățișare decentă, care să mă mulțumească, cu peste 20 de articole scrise (știu, ar fi fost loc de mai mult), cu 4-5 călătorii la activ pe anul 2018 și cu primul meu infotrip la care am fost vreodată, aș fi sărit în sus de bucurie și nu aș prea fi crezut. Dar iată că s-au întâmplat.

Zi după zi, poate că nu pare mult, dar lucrurile astea te ajută să perseverezi.

În primăvară îmi vuia Facebook-ul cu articole scrise de participanți pentru Spring Superblog 2018. Eram în Bali în acea perioadă și nu aveam cum să mai particip. În primul rând, încerc să mă bucur la maxim de călătorii cât sunt plecată și să scriu apoi articolele pe blog, când am toate materialele (poze, filmări, notițe din telefon și jurnal) adunate la un loc. Apoi, nu știam mai nimic despre competiție, astfel încât să mă fi înscris din timp.

Dar acum vreau să accept provocarea SuperBlog 2018, la cea de-a 17-a ediție a competiției. De altfel, ea marchează 10 ani de la lansarea proiectului.

Ce este SuperBlog?

Lansată în 2008, SuperBlog este cea mai longevivă și antrenantă competiție din blogosfera românească, având drept obiectiv să descopere și să susțină noile talente ale blogosferei, precum și să faciliteze colaborările dintre aceasta și mediul de afaceri. (sursă)

Cu peste 2600 de participanți și 358 de probe, adunate de-a lungul tuturor edițiilor, SuperBlog invită bloggerii să fie creativi, să răspundă provocărilor date de sponsorii competiției și să își exerseze abilitățile de blogging, din toate punctele de vedere. Aceștia primesc recunoaștere, premii de la branduri (în produse sau bani), dar mai ales, capătă experiență în a scrie articole originale și ajung să facă parte dintr-o comunitate extinsă și competitivă.

Fiecare temă propusă de sponsori este o probă opțională. Cu cât un blogger participă la mai multe probe, cu atât punctajul lui crește. Iar dacă participă la toate probele, va ajunge un blogger finalist!

Cu peste 31.000 de articole înscrise în concurs, SuperBlog 2018 se va deschide la 1 octombrie!

Pentru a fi la curent cu noutățile, puteți urmări:

Ce îmi doresc?

În primul rând, vreau să îmi anunț dorința de a mă înscrie în SuperBlog 2018, ediția a 17-a. Rămâne să vă anunț dacă voi fi acceptată!

LATER EDIT: Am primit mail în care mi se confirmă înscrierea în concurs!

Dincolo de premiile și recunoașterea ce pot fi câștigate, vreau să câștig în fața propriilor piedici. Vreau să iau blogging-ul și mai în serios, să evoluez, să învăț. Să trec de la un blogger începător la unul care măcar are habar despre ce fac bloggerii profesioniști. Să reușesc să fac față probelor și timpului care ne va presa, timp de două luni, cât durează competiția. Nu știu dacă voi reuși, dar mi-aș dori să particip la toate probele. Îmi doresc să înving partea aceea care îmi spune că nu am timp, inspirație sau suficientă pricepere.

SuperBlog 2018 va fi mai întâi o luptă cu mine, de a deveni… și punct. O luptă de devenire.

Și dacă tot v-am prezentat povestea mea cu blogging-ul mai sus, și mi-am analizat evoluția în ultimii ani, așa vreau ca și peste 3 luni, în decembrie, când probele se vor fi terminat, să fiu uimită de ce am reușit (mai mult sau mai puțin) să îndeplinesc.

Așa că, succes tuturor celor care vă „înhămați” la această călătorie. Iar pentru cei care ne citiți, vă rog să ne susțineți cu orice fel de feedback, like-uri, distribuiri, comentarii. Orice lucru care ne ajută să evoluăm în această „meserie online este binevenit, mai ales că o facem pentru voi, cititorii