Când ești mai mereu pe drumuri, nu reușești să cari cu tine o garderobă plină cu de toate, să ai de unde alege. Dar pentru o săptămână plină, niște ținute bine gândite de dinainte pot face minuni, fără un efort uriaș. 

Iar un masterand, ca mine, știe asta cel mai bine. Pleacă de acasă, schimbă vreo trei mijloace de transport până la garsoniera în care stai în capitală, mai ia și alte lucruri de care ai nevoie pentru noua casă în care te muți. Un bajag plin cu prea multe haine se poate dovedi a fi o corvoadă, fiind fizic imposibil să cari după tine prea multe ținute!

Dar ce facem când săptămâna care vine se anunță plină de evenimente: cursuri la facultate, job, o conferință importantă, vizita unei persoane dragi și o ieșire romantică la cină, o petrecere neașteptată joi seara și o plecare de două zile la munte în weekend? Unde mai pui și ieșirile până la magazinul de la colțul străzii…

Poate o pereche de blugi de damă – și nu orice pereche de blugi, ci perechea aia mișto pe care toate o avem în dulap, perechea aia preferată care parcă a fost turnată special pentru noi -, să salveze toate aceste situații, plus încă unele neprevăzute? Mai ales, cum putem face în așa fel încât ceilalți să nu observe că purtăm aceeași piesă vestimentară, 7 zile la rând? Este posibil?

Pentru asta, voi atribui acestei perechi de blugi o personalitate cameleonică. Iar cum Answear.com are în catalogul său o mulțime de haine, branduri, modele, culori – adică ai de unde alege! -, ne vom orienta după produsele găsite online pe acest site care te poate ajuta în timpul oricărei “crize de fashion”!

Haideți să vedem!

1. Jeansii “workaholic”

Aici vorbim de ținuta simplă, office. Pentru că lucrez part-time, două-trei zile pe săptămână (în funcție de săptămână), o cămașă simplă, albă și niște pantofi cu toc, nude, dar și ușor de purtat, sunt rețeta perfectă. Banalii jeanși capătă un alt aspect când sunt însoțiți de o cămașă, plus că sunt suficient de confortabili pentru statul pe scaun ore în șir. De asemenea, pentru zilele mai răcoroase, îmi păstrez și un sacou pe deasupra.

2. Jeansii “nerd”

În aproape fiecare seară, mă așteaptă cursurile de la master. Fiindcă am ceva de mers pe jos până la metrou, am ales de la secțiunea încălțăminte damă o pereche de espadrile numai bune pentru mersul îndelungat pe jos. Unde mai pui că se potrivesc și într-un mediu academic! Iar pentru a adăuga un strop de culoare, am ales o cămașă înflorată, pe gât, care să se potrivească ținutei.

Îmi plac lucrurile simple și ușor de purtat, mai ales când atenția ar trebui să se îndrepte asupra informațiilor prezentate de profesori. Iar la o prezentare susținută în fața clasei, constituie ținuta perfectă!

3. Jeansii “incantati de cunostinta”

Miercuri va fi o zi ocupată de dimineața până seara! Spun asta deoarece voi participa la o conferință pe o temă dragă mie, și anume, turismul în mediul online. Fiindcă voi cunoaște mulți oameni interesanți și pentru că, mai mult ca sigur, vor fi prezente multe fețe noi, este important să lași o impresie bună!

Așa că am ales o cămășuță roz, satinată, care să curgă frumos pe corp, alături de o pereche de cercei rotunzi. Bulinele negre se vor asorta la perfecție cu pantofii negri, lăcuiți și cu geanta de aceeași culoare în care-mi voi ține cărțile de vizită, alături de notițele luate de la speaker-ii evenimentului!

4. Jeansii romantici

Pentru seara aia specială a săptămânii, când ne plimbăm prin parc și lăsăm frunzele de toamnă să cadă în jurul nostru, nu se putea să nu mă asortez cumva cu aceste culori, specifice anotimpului.

Așa că am ales un pulover călduros, portocaliu și niște botine negre, confortabile, pentru plimbările lungi în jurul lacului, la brațul lui. Apoi, ne așteaptă o cină deasupra orașului și câteva momente în care să ne bucurăm pur și simplu de moment!

5. Jeansii practici

Pentru zilele când voi coborî din apartament, să mai cumpăr una alta pentru mesele pe care mi le pregătesc singură, mi-am construit o ținută sport. Alimentara este peste drum, dar tot e important să mă îmbrac lejer, mai ales că mai am de rezolvat una-alta prin oraș. Așa că am ales să asortez blugii mei preferați cu un maieu alb, simplu și o geacă de blugi, care să-mi țină de cald, în zilele mai friguroase.

Pentru mine o pereche de adidași e alegerea perfectă când am de lucru în oraș, fiindcă am mult de mers pe jos și de stat la semafoare! De aceea am denumit această ținută o ținută practică!

6. Jeansii “love2party”

La job urma să se organizeze o petrecere, în cinstea noilor veniți – ca și mine, de altfel. Un roșu satinat mi se pare că te salvează din orice situație în care trebuie să ai o ținută ceva mai glamorous. Așa că, alături de această cămășuță ușoară ce se asortează cu funda pantofilor cu toc, blugii mei casual capătă o cu totul altă apariție! Cerceii argintii, lungi și un ruj în nuanță cu ținuta sunt tot ce am nevoie pentru a fi gata de o seară de distracție!

7. Jeansii iubitori de drumetii

S-a anunțat pe ultima sută de metri o plecare de două zile la munte. Vă dați seama ce bucurie pe mine!

Două zile de deconectare de la agitația din oraș și de reconectare la viață și la natură! Pentru că îmi plac drumețiile și nu merg la munte doar pentru a sta pur și simplu, mi-am pregătit o pereche de adidași călduroși, îmblăniți, un bluzon XXL, o geacă ceva mai grosuță (niciodată nu știi cât de imprevizibilă e vremea la munte) și un fes!

Privind la toate aceste ținute, putem observa cum blugii noștri preferați sunt scoși în evidență, dar în același timp, faptul că purtăm aceeași pereche de blugi trece neobservat! Fiecare idee are darul de a transfera un alt stil vestimentar aceleiași perechi de blugi!

Prin urmare, trebuie să recunoaștem că anumite combinații inteligente în materie de modă ne pot salva nu doar timpul, banii, dar și imaginea personală!

 

SURSĂ FOTO: https://answear.ro/

***Articol scris pentru Proba 12 din SUPERBLOG 2018***