Prima întâlnire. Două cuvinte care ne dau emoții și ne fac să așteptăm cu drag și ușoară teamă un moment pe care cu greu îl vom uita. Dincolo de prima impresie, de discuții, apropiere și dorința de a ne face plăcuți, stă și stresul pregătirii de dinainte. Cum să te îmbraci, ce parfum să porți, cum să-ți faci părul, să alegi niște accesorii delicate sau cerceii ăia XXL? Vrei să fii perfectă, să nu arăți nici prea mult, nici prea puțin, să fii cea mai bună versiune a ta!

Dar haideți acum să vă spun povestea mea: cum s-a înfiripat acel sentiment euforic, cum a sunat invitația lui, cum m-am pregătit pentru prima noatră întâlnire și cum a decurs totul.

Ne-am cunoscut în acea lună când vara fuge cu distracția și valurile ei în alte părți ale lumii, grăbită, și lasă loc moliciunii și tandreței cu care vine luna septembrie. De altfel, toamna mi se pare anotimpul cel mai plin de feminitate, cu nostalgia ei, cu culorile, cu nevoia de a te adăposti de serile ceva mai reci în brațele cuiva. O iubire care apare toamna este mereu binevenită, fiindcă știi că undeva ai parte de căldură, că străzile iernii care se anunță nu vor mai părea așa friguroase.

Când mă întreabă cineva cum s-a întâmplat, nici eu nu știu să răspund. Pentru că atunci când se întâmplă, se întâmplă, și există mecanisme mult mai subtile în spatele oricărei iubiri, care nu pot fi pătrunse cu ușurință. Dincolo de interesele mai mult sau mai puțin asemănătoare, atracția fizică sau diferențele de caracter, mă bazez pe lucrurile nevăzute.

Cum ne simțeam unul lângă celălalt. Cum începeam să zâmbim copilărește de fiecare dată când ne întâlneam privirile. Știți voi, tot tacâmul de emoții care constituie diagnosticul final: ești îndrăgostit!

Conversațiile s-au mutat din grupul de prieteni în privat. Hai să ieșim doar noi. Că unul nu știu ce are de făcut, celălalt e bolnav și așa mai departe. Pretexte. Oricum era cazul de ceva vreme să facem asta. De-atunci am stat cu inima în gât, fericită fără motiv, cocoțată pe-un vârf de munte de pe care orice pas greșit, cât de mic, mă arunca în cea mai adâncă prăpastie.

Toate ca toate, dar eu cu ce ma imbrac?

Devenise o problemă crucială, al unui „consiliu” proaspăt format cu această ocazie, din mama și două prietene bune. Ore de probat ținute în fața oglinzii, sfaturi, una zicea așa, alta zicea altfel. Devenise atât de obositor, că după atâtea sfaturi primite, tot ideea mea a triumfat.

La acel moment am simțit să mă las inspirată de farmecul toamnei. Voiam să mizez pe feminitate, pe forme ușoare și culori calde. O ținută care să-ți contureze silueta este mereu de preferat. Prima dată m-am gândit să apelez la o rochie elegantă, dar pentru că începeam întâlnirea cu o plimbare prin parc, nu era cea mai bună idee.

Am rămas la o fustă de piele vișinie, cu un pulover de un galben cald, lărguț și, bineînțeles, ciorapi negri groși și o pereche de ghete cu tocuri. Mi se părea o ținută confortabilă, care să facă față curenților de aer de octombrie care mă puteau face să tremur în timpul plimbării prin parc; iar tocurile și o fustiță decentă nu dau niciodată greș! Mi-am purtat părul liber pe spate și, în afara unui ceas adăugat discret la mână și niște cercei micuți, nu am mai purtat altceva. Cel mai însemnat accesoriu stătea în parfumul floral.

Am refuzat până la urmă sfaturile fetelor din „consiliul” proaspăt format. Dacă prima întâlnire urma să se transforme în ceva mai mult, chiar aveam de gând să-l întreb cum m-ar fi preferat: cu una din cele 7-8 ținute propuse de ele, sau cu cea aleasă de mine.

Nicio primă întâlnire nu decurge conform așteptărilor – fiecare e unică în felul ei, de altfel! Când l-am văzut așteptându-mă pe o bancă, bătând ușor din picior, am înțeles că și el trecea prin aceleași trăiri ca mine. S-a ridicat galant, purtând un sacou bej peste o cămașă bleu, care imita culoarea ochilor săi. Într-adevăr, nu ne simțeam doar ca la prima întâlnire, ci ne simțeam ca și cum ne vedeam pentru prima dată și nu ne recunoșteam.

Cuvintele de regăsire mi-au rămas în minte până-n ziua de azi: Te-ai asortat cu toamna!” Simțeam că roșesc și mă bucuram că vântul mi-o luase înainte, făcând forme fluide din părul meu și acoperindu-mi chipul.

Dincolo de ele, fascinația din ochii lui a spus mai multe complimente decât aș fi putut aștepta.

Cat te poate ajuta tinuta la prima întalnire?

Destul de mult! Pantofii cu tocuri înalte nu păreau prea confortabili în ochii lui – deși erau. Nu puteam să mă grăbesc, așa că plimbarea noastră printre bănci de lemn, salcâmi și frunze moarte devenise una lentă, în care aveam răgaz să ne descoperim. Probabil de teamă să nu-mi scrântesc vreun picior și să stricăm frumusețe de întâlnire, mi-a oferit brațul lui, pe care l-am acceptat cu încântare: prilej să ne apropiem și mai tare. Micile trucuri de seducție, mereu în vogă!

Ni se făcuse foame, dar parcă nu îndrăzneam niciunul să stricăm magia momentului. A propus el să mergem la un restaurant din apropiere. Una peste alta, am comandat niște fructe de mare; midii și calamar pane, cu garnitură. Așezați față în față, au sosit și două pahare de vin alb.

Conversația curgea de ceva vreme, dar momentele de pauză deveniseră… tensionate. Avea o privire care domina, care ignora tot ce era în jur și se concentra doar pe mine. Greu de rezistat! Alteori, îl simțeam și pe el emoționat, să nu facă vreun pas greșit. Măcar aveam certitudinea că interesul era destul de intens de ambele părți.

Pregatiti de-un incident?

Până când a venit mâncarea. Mirosea atât de bine și era frumos ornamentă, iar acel „poftă bună” mieros al ospătarului încă rămăsese în urma lui, iar noi abia așteptam să gustăm. Cu grijă, el s-a ridicat de pe scaunul său, luând cu mâna o jumătate de lămâie. Până să apuc să admir forța cu care apăsa pe aceasta lăsând-o fără vlagă, zeci de stropi s-au îndreptat spre obrazul meu și spre haine.

Da, hainele acelea pe care m-am chinuit să le aleg și să le combin special pentru această întâlnire!

Pe moment am tresărit, dar apoi am izbucnit în râs. Nu știa cum să se scuze, a apucat câteva șervețele și a încercat să mă șteargă. Nu am vrut să-l las, dar apoi m-a impresionat delicatețea cu care mă atingea pe față – „Ai puțin și pe gât!”  – și pe restul hainelor. Paradoxal, un mic incident a condus la o atmosferă mai relaxată.

O primă întâlnire este cu adevărat reușită dacă se transformă într-o poveste de care să vă amintiți împreună peste ani buni.

Ah, da, și peste câteva luni l-am și întrebat ce ținută ar fi preferat în acea zi – dacă vă mai amintiți de sfaturile fetelor de dinaintea întâlnirii. Răspunsul tipic al unui bărbat care știe să scape ușor: „Oricare, tu ești frumoasă în toate!”

De ce sa tii cont la prima intalnire?

Așadar, vreau să vă las și pe voi cu câteva principii după care să vă ghidați pentru a vă alege ținuta la prima întâlnire:

  • Calitate – Indiferent dacă ești în pas cu moda sau preferi ținutele clasice, o haină dintr-un material de calitate vorbește despre tine înainte ca tu să o faci. Spune că te respecți și că preferi să investești mai mult într-o singură piesă vestimentară, dar pe care să o folosești o perioadă mai lungă de timp. În acest sens, îți recomand ANSWEAR.ro, un retailer online unde găsești branduri de top la prețuri accesibile. Produsele sunt 100% originale, cu livrare rapidă. Accesorii, încălțăminte, haine pentru orice ocazie – cu ei scapi rapid de probleme! Găsești acolo mărci cunoscute și foarte populare, care abia așteaptă să te îmbrace pentru orice eveniment important!

  • Intuiție – V-am zis că am format un întreg”consiliu” care să mă susțină cu sfaturi în privința ținutei pe care să o port la prima întâlnire. Până la urmă, tot cum am simțit eu m-am îmbrăcat. Intuiția feminină rareori dă greș, mai ales în relația cu sexul opus.
  • Naturalețe – Este normal să vrem să-l/s-o impresionăm, dar a arăta din prima tot ce ai mai bun nu este cel mai indicat pas. Dacă o relație se va forma din acel moment, vei vrea să păstrezi niște secrete ale părților tale bune și să le faci cadou pe parcurs. Este un truc care poate ucide foarte ușor monotonia în relații și vă poate menține starea de îndrăgostire mai mult decât este „prevăzut de studii”.

  • Feminitate – Putem fi feminine în atâtea moduri! Nu doar sunetul tocurilor sau o rochie strâmtă indică asta, ci și micile gesturi. Cum îl privești, cum lași privirea jos, cum surâzi. Jocurile de cuvinte. Modul cum te joci cu părul tău. Cum îți lași capul într-o parte, semn că te simți bine și nu te deranjează să fii vulnerabilă în fața lui. Desigur, o ținută potrivită poate să le completeze cu succes.
  • Confort – Până la urmă, te afli în postura de a fi fost invitată la prima întâlnire, deci el a găsit deja ceva fermecător în felul tău de a fi. Să alegi o ținută ușor extravagantă sau care nu face parte din stilul tău te poate face să te simți inconfortabil și să nu te bucuri la maxim de prezența lui.

Iar acum, aveți voi ceva idei pentru cum să mă îmbrac la aniversarea a doi ani de relație?!

Mi-ar fi de mare folos! 

SURSĂ FOTO: arhiva personală, https://answear.ro/ și https://www.facebook.com/answearro

***Articol scris pentru Proba 24 din SUPERBLOG 2018***