Mereu am considerat că orice călătorie în lume, oricât de departe, este în același timp, o călătorie în sine. Unele colțuri de lume îți lasă rămășițe pline de bucurie și de viață, altele te fac melancolic, altele scot temeri înrădăcinate și te provoacă să le faci față, iar cele mai dragi te ajută să trăiești prezentul. Dintre toate amintirile legate de călătorii (fie că le săvârșești în propriul oraș sau pe cel mai îndepărtat continent), conexiunea cu lumea din jurul tău contează cel mai mult și de fapt asta rămâne în sufletul călătorului – fie că este conexiunea cu locuri, clădiri, natură sau oamenii culturii respective.

Pentru că știu că ne întoarcem mai bogați spiritual, cu o educație care nu se poate căpăta decât călătorind, știu că ne întoarcem mult mai doritori să facem bine. Ne-am încărcat bateriile, ne-am regăsit plecând în lume și ne-am întors ceva mai buni, cu mințile și inimile mai deschise. Am văzut și lumina, și întunericul acestei lumi, în diferite ipostaze, fie din țările bogate, fie din cele sărace și am înțeles că a fi om este mai presus de orice și că inimile bat la fel, indiferent de climă, culoarea pielii, convingeri, religie și tipare mentale.

Dupa ce am luat particele din frumusetile lumii si am atins noi culmi, parca simtim nevoia sa si oferim lumii inapoi!

Parcă am vrea să ajutăm și sunt atâtea cauze pentru care se luptă, în care Pământul nostru cere ajutor, sărmanii la fel, copiii, animalele, chiar și culturaDar nu știm de unde să începem!

Zi de zi, pe străzile orașelor, găsim oameni cu priviri pierdute, care ar avea nevoie de… puțin. Puțin timp, puțină atenție, puțină grijă. Sute de trecători vin și pleacă în neștire, grăbiți, uitând să privească înapoi. Ne gândim: „poate data viitoare…”. Găsim scuze: ba nu avem mărunt să lăsăm, ba aglomerația nu ne permite să ne oprim în drum, ba trebuie să ajungem undeva.

Exista o modalitate de a ajuta, atat de confortabila si la indemana, incat vom ramane fara scuze!

Mie-mi place să spun că un înger contemporan apare astăzi sub forma unui ONG cu o misiune clară și cu obiective pe care și le îndeplinește. Știm că vin sărbătorile de iarnă, dar mesajul acestui articol nu se datorează lor. De ajutat putem ajuta tot anul!

Așa cum online ne cumpărăm vacanțele și tot online ne construim itinerariile pentru călătorii, așa putem să și donăm, din confortul casei… sau al hotelului/pensiunii în care ne aflăm! Imaginează-ți o platformă de donații online pe care o poți accesa de oriunde și prin intermediul căreia poți contribui la o lume mai bună în cel mai scurt timp. Iar acel bine nu trebuie să fie unul scump, și nici să fie supus presiunii privirii altora, ci va naște doar mulțumirea interioară că l-ai făcut!

Așadar, ai auzit de Bursa Binelui, lansată în 2012 de BCR? Este singura platformă de donații necomisionate din România. Cu mare accent pe necomisionate. Adică poți să trimiți bani oricărei cauze în care crezi și, indiferent de contul tău bancar, la ONG-uri va ajunge suma întreagă a donației!

Tot mai multe ONG-uri apelează la crowdfunding; mai exact, prin intermediul internetului se fac apeluri pentru strângere de fonduri. Iar dacă până acum nu găseai exact cauza pe care să o susții cu toată inima, pe Bursa Binelui sunt aduse laolaltă proiecte din diverse domenii, și poți căuta până o găsești pe cea pentru sufletul tău.

Dacă să sprijini animăluțele pentru a-și găsi o familie nu te inspiră așa de tare, poate vei fi mai bucuros să susții un program de terapie pentru copiii din centrele de plasament!

Pe lângă satisfacția că ai făcut în cel mai scurt timp un bine, platforma este deosebit de user-friendly! Este construită precum un joc, în care crești în nivel, pe măsura activității tale. Câștigă ceilalți, câștigi și tu! Mai întâi, ai o Hartă a Proiectelor pentru toată țara (unde poți vedea pe fiecare oraș ce tip de proiecte există), dar și un Indice de Fapte Bune! Așadar, poți fi unul dintre următoarele „personaje”:

  • donator – donezi orice sumă de bani proiectelor de care ești interesat (în educație, în sănătate, în cultură, drepturile omului, antreprenoriat social, sport, proiecte sociale);
  • voluntar – prin voluntariat, te și implici în activitatea organizațiilor cu care rezonezi;
  • promoter – cu un share sau un like poți deveni un ambasador al proiectelor preferate;
  • ONG – din această poziție, înscrii ONG-ul pe care-l reprezinți în platformă, alături de proiectele demarate de acesta, le promovezi în fața donatorilor și îi informezi despre modul de utilizare al banilor strânși deja.

Ca să aibă și ONG-urile parte de recompense în funcție de activitatea lor, anual se organizează Campionatul de Bine, o competiție pentru atragerea donațiilor individuale. Astfel, li se dă oportunitatea organizațiilor de a fi ele însele cele care fac fundraising, în urma cărora pot câștiga dublul sumelor atrase de la donatori în cadrul concursului, până în limita a 5000 de euro.

Am observat că există printre noi mulți care ar oferi bani celor de pe stradă, dar nu o fac, pentru că nu se știe în ce scop îi vor folosi – și dacă vor rămâne sau nu în buzunarele lor. Așa și în cazul plăților online – nu știi dacă vor ajunge întotdeauna unde trebuie!

Cu Bursa Binelui ai certitudinea că plățile sunt securizate complet, prin platforma EuPlatesc.ro.

ATENȚIE! Când faci plata online, asigură-te că browser-ul tău este actualizat la ultima versiune, pentru a nu exista nicio problemă!

Iar acum, te aștept pe platformă, pentru „a ne întrece” în fapte bune. Ca să intri în starea de spirit potrivită, iată un proiect câștigător la Competiția de Bine de anul acesta! 

 

SURSĂ FOTO & VIDEO: https://www.pixabay.com/, https://www.facebook.com/pg/BursaBinelui.ro/photos/ și https://www.youtube.com/

***Articol scris pentru Proba 23 din SUPERBLOG 2018***