Călătoresc eu ce călătoresc, pun mai mult preț pe experiențe decât pe confortul temporar dintr-un hotel, dar când mă întorc acasă, vreau să mă aștepte un loc cald și sigur. Acasă este oaza de liniște unde îmi încarc bateriile și mă pregătesc pentru următoarea călătorie. Prin urmare, orice disconfort fizic devine unul psihic!

De aceea, când am decis să mă așez, în sfârșit, la casa mea, m-am lovit de câteva lucruri cu care nu avusesem de-a face până atunci. Dincolo de toate demersurile necesare pentru a-mi construi locul de vis, la care să știu că mă pot întoarce oricând și că-l voi găsi acolo să mă încălzească, cât de mult contează… acoperișul?

A avea sau a nu avea un acoperiș deasupra capului? Aceasta este întrebarea!

Acoperisul si siguranta emotionala

Acoperișul este unul din acele lucruri din viața noastră care aparent trece neobservat, dar dacă am avea probleme cu el – sau, mai rău, nu l-am mai avea – ne-ar aduce dureri de cap și i-am oferi, în cele din urmă, importanța care i se cuvine cu adevărat. Dacă s-a întâmplat ceva și auzi picurând apa din tavan (pe parchetul ăla nou pe care l-ai cumpărat), iar ligheanele nu încetează să se umple cu apa ploii sau a zăpezii, vei simți nevoia să îl înlocuiești – sau măcar să repari problema.

Dacă materialul ales nu este unul corect, vara răcoarea se va păstra mai greu în casă, iar iarna va intra mai ușor frigul, ceea ce nu este o afacere profitabilă pe termen lung, oricât de ieftin a părut la început. Dacă materialul își pierde ușor culoarea, sub acțiunea factorilor externi, cum ar fi vremea sau trecerea timpului, casa va căpăta și ea un aspect neîngrijit.

Dacă ignori anumite semne, acoperișul poate să cedeze și să se prăbușească!

În fine, dacă în sfârșit îți construiești casa de vis (ca mine), ai vrea să vezi care sunt pașii pentru a-ți alege un acoperiș durabil, în ton cu design-ul locuinței. Despre acest ultim caz vom discuta și astăzi. Pentru că, în curând, îmi voi pune propria casă “pe picioare”, m-am informat și am aflat cele mai interesante și utile lucruri cu privire la (poate) cea mai importantă parte a unei case: acoperișul.

Așa încât, pentru a alege un acoperiș trainic și de efect, trebuie să ținem cont de următoarele:

1. Ce include un acoperiș?

Da, și eu când spuneam acoperiș mă gândeam doar la învelitoarea în formă de V întors care-mi acoperea casa. Nu aveam habar că reprezintă un cumul dintre elementele de aerisire, sistemele de drenare a apelor pluviale și diferite accesorii.

Atunci când vorbim de un acoperiș, vorbim de accesoriile de montaj ale acoperișului – pe care ar cam trebui să le cunoaștem de la bun început. Odată cu achiziționarea tablei, este necesar să luăm în calcul și componentele aferente, la fel de importante ca țigla.

De asemenea, acoperișurile pot avea mai multe forme; forma, panta și tipul de învelitoare influențează prețul final al acoperișului. Este de reținut faptul că acoperișurile cu sarpante sunt de mai multe feluri:

 • într-o apă

 • în două ape – de altfel, și cele mai căutate (sunt ușor de realizat, nu implică costuri prea mari datorate surplusului de material, pot adăposti și o mansardă).

 • în patru ape

 • piramidale.

Apropo, montarea parazăpezilor este și ea un pas important, întrucât ajută în timpul iernilor ca zăpada să nu o ia la vale, să cadă pe noi sau să strice burlanul. Pe lângă acestea, creează încă o învelitoare pe casă, din zăpadă, care ajută la menținerea căldurii!

2. Alege un sistem complet de acoperis!

Poate vom fi tentați să cumpărăm un acoperiș pe bucăți, dar riscurile implicate sunt prea mari: o placă sau o foaie poate fi mai groasă sau mai subțire decât restul. De asemenea, culorile plăcilor pot părea la fel, dar în realitate să fie de nuanțe diferite.

Chiar dacă estetic poate nu se observă, este important ca greutatea să fie distribuită egal pe acoperiș! De aceea, sistemul complet de acoperiș te salvează de multe probleme și știi de la început că este o alegere sigură!

3. Rezistenta si durabilitate

Cred că cel mai important lucru despre un acoperiș, care trebuie reținut, este faptul că reprezintă o investiție pentru viitor. Acasă este prin definiție un acoperiș deasupra ta, care să te ferească de vremea rea, cum ar fi ploile, ninsorile și alte averse. De asemenea, acoperișul reține căldura casei dacă este izolat corespunzător (aspect despre care vom discuta mai încolo).

Dacă ne încântăm la tot felul de afaceri sau prețuri ceva mai mici, spunând că “merge și așa”, ei bine, în timp, un acoperiș de proastă calitate va aduce mari probleme. S-ar putea ca cheltuielile ce vor urma să scoată mai mulți bani din buzunar decât dacă am fi achiziționat din prima un acoperiș de calitate, de la oameni de încredere.

4. Bunul-gust în materie de acoperisuri

După toate detaliile ceva mai tehnice, iată că vine și partea mea favorită! Cel mai vizibil punct al casei, acoperișul, trebuie să se armonizeze cu întreaga clădire!

Poate că, de regulă, ne concentrăm mai mult asupra funcționalității acoperișurilor și uităm să ne gândim și la culoarea sau aspectul lor. Însă pentru a ne întoarce cu drag acasă, aspectul estetic nu trebuie neglijat! Astfel, un acoperiș placat cu țiglă metalică sau tablă cutată colorată, care se îmbină frumos cu restul culorilor casei, poate reflecta partea creativă a locuitorilor. Până la urmă, prima impresie contează!

Și da, doar simpla alegere a culorii te poate scuti de anumite costuri! Așadar, după ce să te orientezi când alegi culoarea sau materialul acoperișului?

1. După stilul casei – Aici vorbim de arhitectură și de culoarea pereților exteriori. Evident, un acoperiș în nuanțe tari va merge cu pereți în culori ceva mai neutre, și invers. În design, cheia bunului gust este întotdeauna echilibrul.

De reținut! Este de preferat ca ferestrele, ușile și acoperișul să fie ori în același ton, ori în tonuri apropiate!

2. După climă și arhitectura orașului – Știți veșnica poveste despre cum negrul atrage razele soarelui și căldura, iar albul are efectul opus? Ei bine, este o informație extrem de utilă și în alegerea culorii acoperișului!

O zonă călduroasă cu umezeală mare cere un acoperiș deschis la culoare, căci altfel, va absorbi toată căldura înăuntru. Pentru cei care călătoriți, amintiți-vă de albul caselor din Grecia și din zona mediteraneeană! Altfel, ar rezulta costuri mai mari cu instalația de răcire a casei, deci un mare minus pe termen lung. La fel, în zonele mai reci sunt recomandate acoperișuri mai închise la culoare!

De asemenea, o casă care iese din tipare, față de vecinii săi, va atrage atenția. Totuși, pentru a contribui la unicitatea unui loc, este indicat să ținem cont și de culorile preponderente ale zonei în care ne-am construit casa!

5. Online inseamna si mai ieftin?

Acum că am stabilit punctele importante în alegerea unui acoperiș, precum și câteva informații tehnice utile, cum facem să găsim cea mai bună ofertă, astfel încât să avem și calitatea inclusă, dar și un preț decent?

Cum online-ul a prins viață în ultimii ani, nici domeniul materialelor de construcții nu face excepție! Știai că dacă îți cumperi acoperișul din depozitele producătorilor, vei plăti mai mult cu 15-30%? Tocmai de aceea, a achiziționa online un acoperiș îți oferă următoarele avantaje:

 • Marfa vine ambalată, cu toate accesoriile, direct de la producător, cu transport gratuit oriunde în țară, iar livrarea este rapidă!
 • Sistemul online te ajută să achiziționezi acoperișul exact la dimensiunile de care ai nevoie, fără a mai avea pierderi ulterioare.
 • Depozitele și magazinele specializate implică și ele propriile costuri, precum: manipularea, transportul și stocuri, pe care le poți elimina comandând online.
 • Câștigi timp, fiindcă nu mai alergi dintr-un depozit în altul și nu mai ești supus schimbării haotice a prețurilor – pe site, prețurile sunt actualizate!
 • Stresul aglomerației sau al cozilor poate fi evitat, iar acțiunea de cumpărare este mult mai organizată în mediul online!

De altfel, este bine să știm cu cine avem de-a face când achiziționăm un acoperiș în mod tradițional:

 • producătorul produce și vinde distribuitorilor
 • distribuitorul doar vinde
 • montatorul doar montează

Trebuie să ținem cont de faptul că producătorul vinde mai scump la clientul final decât la distribuitor, iar montatorul are și el contract de comision, deci tot clientul ajunge să dea mai mulți bani. Știind toate astea, așa-i că pare mai atractivă varianta online?!

6. Consultații și prețuri acoperiș

Acum că am înțeles cât ne poate ajuta un sistem online de cumpărare, este important să ne alegem o firmă de încredere, care să ne ofere cele mai bune prețuri de pe piață.

Vindem-Ieftin.ro, prin diviziadeacoperisuri.ro, oferă consultanță gratuită tuturor clienților! Obiectivul lor principal este ca, printr-un simplu CLICK sau telefon, să ofere clienților produse de calitate la prețuri mici!

Există mulți clienți păcăliți la calcularea materialelor necesare unui acoperiș! De asemenea, pot surveni și probleme legate de pierderile mari de materiale. Pentru a ne scăpa de aceste dureri de cap, putem achiziționa direct de pe site-ul Divizia de Acoperișuri, având următoarele beneficii:

 • Reprezintă un loc unde se găsesc toți producătorii de țiglă metalică, țiglă ceramică, șindrilă bituminoasă, făcând achiziționarea de sisteme de acoperișuri foarte ușoară!
 • Oferă un newsletter săptămânal care te ține la curent cu ultimele oferte, astfel încât să economisești timp!
 • Oferă servicii de consultanță pre și post vânzare – creează, astfel, cea mai potrivită ofertă pentru lucrarea clientului!
 • Deține parteneriate de încredere cu cei mai importanți producători de învelitori și accesorii pentru acoperișuri (Viking Pruszynski, Bilka, Wetterbest, Ruukki, Roofart, Blacho Trapez, Blitz Profil, Impro, Tondach).
 • Oferă un raport bun preț/calitate – de altfel, de 5 ani clienții lor economisesc 1000 lei/acoperiș, sau chiar sume mult mai mari.
 • Oferă call center, livrare la domiciliu și posibilitatea de a vedea oricând starea comenzii.
 • Oferă garanții și certificate de calitate!

7. Varietatea de materiale și modele

Partea bună este că avem de unde alege: țiglă metalică, țiglă ceramică, tablă cutată, tablă fălțuită, sisteme de scurgere, șindrilă bituminoasă, ferestre de mansardă sunt unele din materialele pe care le putem găsi pe Divizia de Acoperișuri.

De regulă, șindrila bituminoasă, țigla metalică sau țigla ceramică sunt considerate cele mai avantajoase alegeri.

Cum sunt din Constanța și aici se apreciază în special acoperișurile din țiglă metalică, care are nenumărate beneficii, am decis să îi acordăm o importanță ceva mai mare. Tot mai mulți preferă durabilitatea și rezistența acesteia, care reproduce țigla tradițională din ceramică, doar că este fabricată din alte materiale – oțel zincat, aluminiu sau titan-zinc.

Țigla metalică prezintă o serie de avantaje: are rezistență în timp, dar și timp de execuție foarte scurt. De asemenea, este ușoară, iar pentru amatorii de design, oferă o gamă variată de culori și nuanțe, cu mai multe variante de acoperire (strat lucios sau mat), și diverse accesorii care mă vor ajuta să am un acoperiș atât elegant, cât și eficient.

8. Izolatia acoperisului (si, eventual, a mansardei)

Un pas de care trebuie să ținem neapărat cont atunci când ne construim acoperișul!

Eu, una, îmi doresc tare mult să am și mansardă la noua casă. Pentru a avea un confort termic ideal și a mă putea bucura cu cei apropiați de acest spațiu al casei, aceasta trebuie să fie izolată, alături de restul acoperișului.

O izolație aplicată impropriu presupune diferite probleme, precum incendii, umezeală, mucegai, condens, pierderi de căldură iarna și pătrunderea căldurii vara. Pentru a le evita și a reduce cheltuielile cu încercarea de a echilibra temperatura în funcție de anotimp, izolația este un pas esențial!

9. Cum poti sa castigi bani pentru casa ta sau acoperisul tau, prin recenzii video?

Da, ai citit bine – poți să câștigi bani, și nu doar să investești, pe măsură ce îți construiești casa! Vindem-Ieftin.ro premiază recenziile video ale clienților. De altfel, în fiecare lună se adună minim 10 astfel de recenzii în care oamenii filmează cum primesc marfa direct la ei acasă, surprinși de cât de repede a ajuns, sau de cât de bine este împachetată.

Astfel, dacă filmezi momentul descărcării mărfii când ajunge la tine sau când este montată, îți sunt garantați 100 de lei, indiferent de comandă sau valoarea ei! Tot ce trebuie să faci este să le trimiți filmarea și să o distribui pe pagina ta de Facebook!

Acum că ne-am lămurit cum stă treaba cu a avea un acoperiș deasupra capului, trecem la treabă? 

SURSĂ FOTO: https://www.pixabay.com/ și https://diviziadeacoperisuri.ro/

***Articol scris pentru Proba 22 din SUPERBLOG 2018***