Vine perioada aia din an… perioada în care se dă drumul la “robinetul de cadouri”, în care se cumpără de dragul de a cumpăra și în care banii par să curgă din cer. Economiile sunt scoase din bănci, de sub saltea sau din șosete, după preferințe. Aș minți dacă aș spune că nu mă ia valul și pe mine de Black Friday și de sărbătorile care urmează în luna următoare. Gustul reducerilor, atmosfera vibrantă, culorile, mesajele care te asaltează din toate părțile. Cum să le faci față?

Iar dacă un frigider, un laptop sau un ondulator nu-ți dau așa mări bătăi de cap, că-ți iei unul și e de-ajuns, ce faci în privința vechii noastre slăbiciuni: hainele? Gențile de damă, încălțămintea și accesoriile sunt parcă și mai atrăgătoare decât orice alt produs de pe piață care se ieftinește în această perioadă. Însă cum să faci să nu-ți pierzi mințile între atâtea oferte și să mai ai și bani de Revelion sau de vacanța aia mișto de Crăciun sau din 2019? Eu am adunat o sumă de strategii și pași pe care (încerc să) le aplic pentru a-mi păstra gândirea limpede.

WARNING! Este necesar să te pregătești pentru acest proces complex, care urmează a fi detaliat mai jos, cu zile bune înainte de marele eveniment, Black Friday!

Pasul 1: Fa-ti o… lista!

Chiar dacă nu sunt în general un om al listelor, când ai multe de făcut, o listă îți poate salva viața. Niște bullets simpatici, frumos organizați pe o foaie, te pot ajuta să vezi dacă ai nevoie de ceva cu adevărat sau nu prea. Ok, deci pentru mine lista ar arăta în felul următor:

  • O pereche de blugi
  • O geacă de iarnă (că ultima dată mi-am luat acum vreo doi ani)
  • O geantă neagră
  • Niște ghete cu blăniță
  • O fustă neagră de piele, cu model asimetric (bine, asta intră mai mult la dorințe, dar merge și de Revelion)
  • Și de ce să fac lista doar pentru mine? Ar merge să dau o privire și la secțiunea de cămăși, pentru el, sau la bluze de damă pentru mama, că tot vin sărbătorile.

Personal, ador varietatea și asta mă face să mă plictisesc ușor de lucrurile materiale. Așa că multe lucruri îmi rămân în dulap, purtate doar o singură dată sau de două ori. Mă încânt ușor în magazine și uit că trebuie să țin cont de mai multe aspecte când cumpăr ceva.

Ca să evit asta, o listă mă ajută să nu mai dau bani pe-un nou pulover, când am deja 10, cumpărate în ultimii doi-trei ani!

Pasul 2: Comparatiile intre oameni pot fi daunatoare, dar intre preturi, salvatoare!

Poate că ai intrat deja pe site-ul tău preferat ca să cauți articolele de pe listă. Dar nu strică niciodată să fii informat. Aceeași pereche de ghete de bărbați poate fi mai ieftină în altă parte. Sau poate reducerile de Black Friday urmează a fi mai semnificative pe un anume site. Doar tu știi cât ai muncit pentru salariul de luna asta și pentru economiile adunate!

Fă să conteze fiecare bănuț! 

Pentru haine, încălțăminte, accesorii, recomand Answear.ro, fiindcă te poți baza pe haine de calitate de la branduri renumite, la prețuri accesibile. Este bine să arunci un ochi și aici, mai ales că ne așteaptă reduceri de până la 70%!

Pasul 3: Salveaza-ti munca!

Nu arunca deoparte toată cercetarea de până acum! Și nici nu te baza pe faptul că o simplă căutare în istoricul calculatorului te va salva! Suntem niște mici hackeri în acest proces, și este necesar să putem opera cu ușurință pe laptopul sau telefonul de pe care vom cumpăra când va veni marea zi!

Cu puțină organizare, poți păstra active exact paginile cu hainele și accesoriile tale favorite, astfel încât să le găsești ușor și să…nu ți-o ia nimeni (prea multă lume) înainte!

De asemenea, e important să fii la curent cu politicile de returnare pentru fiecare site care ți-a captat interesul. Riscul shopping-ului online este acela că există șanse să nu-ți placă diferite aspecte ale produsului în realitate, deci e important să știi că îl poți trimite înapoi fără mari pierderi!

Pasul 4: Cine se scoala de dimineata, prinde cele mai bune oferte!

Nu-s o persoană matinală, dar o afacere bună cred că reprezintă o motivație suficientă să ne abatem de la regulă o dată pe an. Și cum Black Friday nu mai e de ceva vreme o chestiune de o zi, în multe cazuri, ci de aproape o săptămână, de-asta e bine să cauți din timp oferte, ca să găsești produsele preferate încă în stoc!

Asta dacă nu ți-ai instalat deja aplicația ANSWEAR, caz în care vei fi anunțat PRIMUL de reducerile pentru Black Friday! Așadar, produsele tale preferate vor fi deja adăugate în wishlist, dar vei fi și primul care va afla de alte oferte!

Fii rapid, nu sta prea mult pe gânduri (înainte de a cumpăra produsele deja salvate, că de-asta ai cercetat îndelung) și, cel mai important, privește experiența ca pe un joc!

Pasul 5: Investigheaza posibilele inselaciuni

Da, probabil ai auzit cum anumite produse au un preț înainte de Black Friday, iar apoi prețul inițial este umflat (cel tăiat), pentru ca prețul redus să fie chiar cel de cu câteva zile în urmă. Deci practic reducerea ar fi inexistentă sau foarte mică. Tocmai cercetarea de dinainte te ajută să vezi dacă merită să dai banii pe un produs sau nu.

Dar chiar dacă produsul își merită prețul inițial și nu reprezintă o pierdere mare, tot este neplăcut să fii tras pe sfoară ca și client. Sunt sigură că site-ul sau brandul respectiv nu ți-ar mai inspira încredere.

Pasul 6 (si cel mai important): Streseaza-ti partenerul, mama sau cel mai bun prieten, dupa preferinte!

Acum că te-ai liniștit și ai dat peste perechea de pantaloni sau peste fusta de piele neagră pe care ți-o doreai, sigur îți mai fac cu ochiul alte 20 de articole. Ah, într-un minut-două ar putea fi doar 19, că deja s-a dat mărimea ta!

Iar dacă ești ca mine, o fire indecisă, o să te apuce panica, o să umbli printr-o mie de pagini și o să uiți de toți cei cinci pași de până acum. O să uiți și de prețioasa listă cu maxim 5-6 articole. Așa că un sfat e binevenit. O persoană cu mintea rece, care vede clar de ce ai nevoie și ce nu, este o comoară. Poate că rochia aia cu paiete pentru Revelion nu o să te avantajeze, chiar dacă are o reducere de 60%. Cineva trebuie să ți-o spună!

(Bineînțeles, ai grijă ca dacă ai un cadou în plan pentru persoana din dreapta ta, să nu-i ceri părerea cu privire la surpriza pe care urmează să i-o faci!)

Dacă ești însă o fire destul de hotărâtă, tot e drăguț să stresezi pe cineva drag, că poate-ți mai dă o idee! Nu uita să te lași și tu stresat de nehotărârea celor dragi, că și ei au nevoie de ajutor!

Pasul 7: Cumpara si rasufla usurat(a)!

De aici, totul e poveste! Introduci datele personale (dacă nu ai deja cont, ca să nu mai pierzi timpul), datele cardului (după caz) și simți satisfacția că, după atâta muncă, niște surprize urmează să-ți ajungă la ușă. Practic tu din viitor va primi un cadou de la un tu de acum câteva zile!

Dar, cel mai important, vei scăpa de eternele remușcări: Oare trebuia să îmi iau aia? Oare totuși merită banii, cu tot cu reducere? Oare o să am unde să o port? Dar cu ce să o asortez?

Acum știi că toate alegerile au fost făcute în cunoștință de cauză. Nu rămâne decât să-ți acorzi niște ore de probă și de modelling serios prin casă, înainte de a organiza o ședință foto în vreun parc, cu frunzele de toamnă în jur sau în mijlocul zăpezii, la munte. Bineînțeles, purtând noile achiziții!

Astea fiind spuse, vă doresc un Black Friday de senzație!

SURSĂ FOTO: https://answear.ro/

***Articol scris pentru Proba 18 din SUPERBLOG 2018***