O nouă dimineață care mă întâmpină cu aroma proaspătă de după răsărit, cu picioarele goale fiindu-mi mângâiate de roua ierbii, cu verdele brazilor îmbrățisându-mi privirea. Pășesc și nu-mi vine a crede cum pielea mi-e atinsă de razele ușor răcoroase ale soarelui, cum tălpile sunt răsfățate de moliciunea ierbii, iar natura mi-a intrat până în plămâni, savurând-o ca pe cel mai plăcut parfum din câte există.

Mă las să zburd printre brazi, urcând muntele, pașii îmi sunt ușori, parcă mă salt singură, ca în vis, până când reușesc să mă ridic de la sol, să plutesc. Jocuri de umbre, toate nuanțele de verde, zăresc un pârâu și mă las să alunec în el. Apa rece de munte îmi cuprinde picioarele până la glezne și o las apoi să îmi conducă pașii încotro vrea ea, de unde a și izvorât. În toată această drumeție, un vârf stâncos de munte mi-a stat neîncetat în față – mi-e imposibil să nu-l recunosc. Este emblema Munților Piatra Craiului. Este acasă!

Cum reușesc să mă trezesc din acest vis frumos în fiecare dimineață, indiferent de nopțile prea scurte sau de stresul zilei de dinainte?

A trebuit să caut salvarea. Iar răspunsul a venit, cu gama Aslavital Mineralactiv, de altfel și prima gama românească creată pe baza argilei 100% naturale, provenită din Munții Pădurea Craiului.

Si totusi, salvarea pentru ce? Pentru tenul meu!

Acum câteva luni m-am mutat în cel mai poluat oraș al țării. Nu vă este greu să ghiciți: București. Venind de la mare, unde umiditatea este ceva mai mare, stresul, aglomerația și agitația zilnică nu au întârziat să aibă repercusiuni asupra tenului meu. Mai ales că nu am întotdeauna timpul sau posibilitățile necesare pentru a mânca sănătos sau a mă hidrata cum se cuvine – din păcate.

Cu ce mă confruntam? Mai întâi, piele uscată – mai ales pe tâmple și în jurul nasului. Apoi, când gerul a venit în putere, după zilele neobișnuit de calde pentru noiembrie, pielea a început să se descuameze ușor, cu mâncărimi pe alocuri și cu senzația aceea iritantă de ten care te strânge, ca și cum deja aplicasem o mască.

Cum merg foarte mult pe jos și petrec ceva timp afară, chiar și doar să ajung dintr-o parte în alta, am simțit rapid că dacă nu fac ceva în privința asta, tenul meu nu-și va mai păstra sănătatea. Practic, nevoia de a găsi un remediu devenise tot mai pronunțată.

Știți și voi că mereu încercăm mai multe soluții până o găsim pe cea bună. Noroc că nu mi-a luat mult timp să dau de noua gamă Aslavital Mineralactiv, care aduce o infuzie de tinerețe și naturalețe tenului. Am simțit că a fost special creată pentru mine, mai ales în condițiile în care nu am încredere să aplic orice produs pe tenul meu! Rezultatele s-au văzut de la primele folosiri!

Cum arata acum rutina mea zilnica de protectie a tenului impotriva poluarii si a frigului?

Trebuie să vă spun că Aslavital este unic în România, fiindcă valorifică un ingredient aparte, și anume: argila naturală de proveniență locală. Aceasta are atât beneficii terapeutice, cât și cosmetice! De exemplu, știați că argila, extrasă în condiții igienice, este sterilă din zăcământ? Astfel, e lipsită de germeni și constituie un bun antiseptic, bactericid şi dezinfectant.

De asemenea, are o remarcabilă putere de absorbție și este regenerant, stimulând procesele de reparare a tegumentelor, unde mai pui că este revitalizant pentru metabolismul celular.

O altă noutate a gamei este Cobiodefender-ul EMR, primul ingredient activ care acționează în vederea reducerii alterărilor biologice din piele. Astfel, tenul e protejat împotriva stresului urban, iar complexul Ferulan este bogat în acid Ferulic, unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți!

Gama de care v-am pomenit conține 15 produse cu formulări inovatoare, care protejează foarte bine tenul de agresiunile mediului înconjurător, mai ales ale poluării. Acum că v-am spus ce conțin, dintre aceastea, eu le folosesc pe următoarele, astfel:

1. Apa micelară cu argilă

Imediat cum mă trezesc mă spăl pe față, iar apoi îmi curăț tenul cu acest produs, care are o acțiune antipoluare și detoxifiantă, precum și de eliminare a efectelor stresului urban. Este tare important ca tenul să fie curat, înainte de a aplica orice altceva pe el!

2. Fiolele hidratante detox 

Cum v-am zis, aveam mari probleme și cu hidratarea pielii, datorită uscăciunii care-mi semnala aceste neajunsuri. Inspirat de natură în a găsi soluții noi pentru hidratarea tenului, aceste fiole păstrează umiditatea la suprafața pielii și asigură protecție antitoxică și antioxidantă pe timpul zilei.

3. Crema hidratantă antipoluare SPF 10

Următorul pas este să întăresc satisfacerea nevoii de hidratare, cu această cremă care are protecție UV și atenuează efectele nedorite ale poluării urbane și electronice.

4. Elixirul antirid și antipoluare 

Pentru conturul ochilor și al buzelor, acesta este produsul perfect, bogat în antioxidanți și ingrediente antirid naturale. Cum știți deja, pentru mine este foarte important ca produsele folosite să fie cât mai apropiate de natură (unde mai pui că ridurile de expresie încep ușor-ușor să-și facă apariția!).

5. Emulsia demachiantă detox

Pentru că îmi place să mă machiez, țin foarte mult și la ritualul de demachiere, pe care îl fac în fiecare seară – cu precădere când aplic fond de ten și alte tipuri de machiaje. Mă bazez și pe această emulsie demachiantă detox, care îndepărtează eficient machiajul, curăţă pielea şi are efecte remineralizante și, evident, detoxifiante.

Așa că, dacă vă interesează să profitați de beneficiile noii game create de FARMEC, mă bucur să vă anunț că este disponibilă în magazinele de brand Gerovital şi Farmec, în magazinul online www.farmec.ro, dar și în hypermarketuri, supermarketuri și magazinele de specialitate din țară.

V-aștept să pășim împreună pe #caleasprefrumusete! 

 

SURSĂ FOTO & VIDEO: https://www.lifestylemonster.com/, https://www.farmec.ro/, https://romaniasalbatica.ro/, https://www.pixabay.com/ și https://youtube.com/

***Articol scris pentru Proba 21 din SUPERBLOG 2018***