Nu i-am mai văzut de ceva vreme ținându-se de mână. Privindu-se și pierzându-se. Sute de kilometri îi despărțeau, iar serile îi prindeau într-un pat inconfortabil al unei garsionere strâmte, suspinând la aceeași fotografie. Contemplau zâmbetele largi, cum el își odihnea capul pe umărul ei, strângând-o de mijloc, iar ea privea destinsă la aparatul ținut de un străin găsit pe faleză, cu valurile în spate. Suspinând la vremurile în care aveau timp să se iubească, să se plimbe, să se și certe, pentru că, bineînțeles, aveau timp și de împăcare. Acum timpul nu le mai ajungea, orele când se vedeau erau prea puține, chiar frustrante.

Treaba mea nu se încheie atunci când în sfârșit îi aduc împreună și ei se îndrăgostesc iremediabil. Treaba mea este și să mențin, să nu las să se rupă legătura. Oameni ca ei fac prea des greșeala (când dau de probleme) să creadă că nu le e menit să fie împreună, că au fost doar o lecție unul pentru altul și nu o poveste fericită de-o viață. Doar că eu nu leg decât sufletele care-și aparțin și aici nu e nimic greșit!

Așa că am să le pregătesc patru zile departe, în care să-și amintească. Christian Tour mi-e cel mai bun aliat în situații de genul. Când lucrezi de milenii ca zeu al dragostei, ești la curent cu toate instrumentele care să-ți facă treaba mai ușoară. Christian Tour are tot ce îmi trebuie: de la o varietate de destinații, la categorii de clienți diversificate (în funcție de vârstă și buget).

Am dat o căutare rapidă pe internet pentru city break Christian Tour și am și găsit destinația perfectă pentru ei: nici foarte departe de țară, cu o vreme acceptabilă pentru o lună de toamnă și cu străzi pline de muzică și romantism! Plus un hotel confortabil și accesibil. Mai aveam nevoie să consult prețurile la zboruri, în diferite perioade: nu știam când vor putea ei să meargă! Așa că a urmat să caut bilete de avion Christian Tour!

Acum nu mai aveam decât să plantez ideea în capul lui. Am lăsat tot felul de semne: un pliant primit la metrou cu o școală de ghizi, care din fericire, are un Colosseum undeva în fundal. La facultate, toți își făceau planuri de vacanță pentru un weekend prelungit, ce avea loc în vreo 3 săptămâni. El ar fi fost recunoscător doar s-o vadă în acel weekend! Unde mai pui că, stând la semafor, dădu cu ochii de un afiș publicitar cu doi îndrăgostiți aflați la înălțime. Nici nu mai conta la ce se făcea publicitate! Și, ultimul indiciu, când, verificând noutățile de pe Facebook, într-o seară, îi apăru un alt anunț: Oferte City Break!

Stătu două secunde și dădu click. Își plimbă ochii printre destinații, își aminti de weekend-ul ăla prelungit, în care nu mai voia să învețe, ci doar să se bucure de viață și să uite de toate responsabilitățile. Însă prețurile erau prea mari pentru ca doi studenți să și le poată permite. L-am împroșcat cu puțină voință și, când să renunțe de tot la idee, a deschis o nouă filă: căută City Break in Roma.

Subconștientul uman e atât de ușor de manipulat! Mereu reușesc să o fac mai repede decât mă aștept. Seara a devenit dintr-o dată mai bună. Sigur, nu era lângă ea și încă îi ducea lipsa, dar avea să-i pregătească cea mai frumoasă surpriză! A găsit câteva sfaturi de vacanță în Roma, dar nu complet satisfăcătoare. Unele îl plictiseau, altele erau prea trase de păr. Șterse literele, și scrise City Break Christian Tour! L-am dus unde am vrut! Își aminti că un prieten călătorea întotdeauna cu această companie turistică și se întorcea mulțumit de fiecare dată!

Restul a fost poveste. L-a prins miezul nopții planificând. Vor închiria o Vespa, ca să respire aerul Romei în fiecare clipă! Plus, ce e mai romantic decât ea stând în spatele lui, în timp ce el o conduce pe străduțele strâmte italienești? Când rămânea fără idei, când credea că nu le vor ajunge banii de buzunar, îi mai trimiteam un indiciu. Blogul Christian Tour era și el de mare ajutor, cu sfaturi utile pentru planificarea vacanței! Așa arăta lista lui:

  • Colosseum-ul, de vizitat atât ziua, cât și noaptea. Vreau să o plimb pe bulevardul care trece pe lângă Forumul Roman, printre pomii înalți, să ne bucurăm de artiștii care cântă sau pictează în jurul nostru.

  • Un lucru știu sigur despre ea: adoră să privească orașul de la înălțime. Pentru asta, vom lua liftul pentru a urca deasupra Monumentului Național Vittorio Emanuele II. Ne vom odihni și vom vedea cum respiră Roma sub noi.
  • Apusul privit de la Scările Spaniole, după ce vom traversa Piazza Spagna. Mă aștept la un apus cald, să o iau în brațe și să privim soarele căzând până când nu vom mai putea privi nimic altceva!

  • De multă vreme planificam un picnic și nu am reușit niciodată să-l înfăptuim. După ce vom vizita Galleria Borghese, vom merge în grădinile verzi și ne vom întinde o pătură. Vom sta la soare, eu cu capul în brațele ei, de data asta.
  • Neapărat să ajungem la Fontana di Trevi. Vreau să ne prindă seara, să ne punem împreună o dorință și să-i admirăm toate detaliile arhitecturale.

Evident că a uitat cele mai importante lucruri când vine vorba de Roma. A dat să se ridice de pe scaun, dar l-am împins la loc.

  • Să nu uit! (Continuă să își noteze.) Vom savura un gelato de fistic și lămâie, cum îi place ei, în Piazza Navona.

  • Ultimul apus din Roma îl vom petrece pe Podul Sant’Angelo, după ce vom fi vizitat și castelul cu același nume!

Biletele erau cumpărate. Acum nu mai avea cum să dea înapoi. Acum, rămânea să mă ocup de ea. Până nu îi voi vedea împreună în Roma, nu mă voi odihni liniștit (nu că m-aș odihni vreodată)!

FOTO: www.christiantour.ro și www.pinterest.com

***Articol scris pentru Proba 2 din SUPERBLOG 2018***