– Alo, da? E grav, pornesc la drum? răspunse Diana, lăsând buretele cu spumă deoparte, încordându-se preventiv.

– Nu, nu, nu. Nu e vorba de asta, te rog să te liniștești!

– Dar cum, suni așa, doar de dragul de a suna? Privi încă o dată la numărul de telefon. Și suni și dintr-o țară din estul Europei? Ce e cu tine, dragă Clark? se relaxă ea ușor, înapoi în cada cu apă fierbinte.

Auzi un oftat de la capătul celălalt al liniei.

– Știi că mereu verific dacă ești bine, dacă mai trăiești, dacă nu te-ai rănit prea tare în încercarea de a salva lumea seară de seară…

– Chiar așa?

– Am sursele mele, spuse el serios.

– Bine, bine. După ton, se vedea că e ușor încântată. Ce te macină?

Sursă FOTO

– Deci, ce faci? îi spuse el, încurcat.

– Sincer, după mult-mult timp, mă relaxam. E prima noapte când îmi permit, când nu sună nimeni (în afară de tine), când nu aud sirenele mașinilor de poliție pe străzi. Uitasem ce înseamnă să stai în apa asta caldă, să privești la luminile orașului, să… în fine, îți recomand și ție. Te simt încordat. Și dacă nu e vreo forță supranaturală sau vreun lunatic cu planuri morbide, ce poate fi?

– Uite ce e, o să-ți pară ciudat. Știi că m-am mutat de câteva luni pe partea cealaltă a pământului și încă încerc să mă adaptez…

– Așa… Clark simți o urmă de ironie și se opri un moment.

– Ești gata-gata să mă iei peste picior și nici nu ți-am zis măcar despre ce este vorba, își dădu el ochii peste cap.

– Te înșeli! Mă întreb doar ce ar putea să te încurce așa de tare, chicoti ea.

– Uite, te sun poate mai disperat decât în cea mai aprigă luptă pe care am avut-o împreună, acum mai bine de un an: sunt plecat de luni bune, ca să rezolvăm… ei bine, planul acela, pe care l-am stabilit împreună.

– Da, da, nu trebuie să-mi dai detalii la telefon.

– O dată la două-trei zile, găsesc o nouă pistă. Care mă face să mă duc dintr-un oraș în altul. Ei bine, a intervenit o problemă mai umană, mai practică, atât de mică, și totuși atât de enervantă!

– Lasă-mă să ghicesc: bagajele.

– Mhm…

SURSĂ FOTO

– Așa am pățit și eu în trecut, într-o misiune importantă. Cară-le peste tot, găsește alte haine în funcție de climă, adaptează-te la oamenii locului ca să nu pari un ciudat…

– Dintre toți oamenii, știi bine că numai noi nu trebuie să atragem atenția!

Se simțea ușurat că e înțeles. Știa el de ce apelase la ea!

– Ca să nu mai zic că nu găsesc mereu hainele de calitate cu care sunt obișnuit. Cumpăr astăzi un pulover, iar la cât mă plimb de colo-colo, mă agăț de ceva și se rupe. Sau citesc ziarul (pe telefon sau tabletă, că-i într-adevăr mai practic) și vărs cafeaua pe mine (nu că aș bea-o, dar iar, ca să par normal); nu iese pata neam, nici după mai multe spălări! Du-te iar la magazine, caută, stai în aglomerație, probează, iar de mall-uri și de cozile de la casă nu mai zic!

– O să rămână între noi, deși ar amuza o lume întreagă, dar observ că până și Superman are brandurile lui preferate!

Clark tuși încurcat.

– Nu m-aș fi împotmolit niciodată în astea! Dar iată că acum niște lucruri banale îmi iau din timp, nu găsesc nici ce îmi doresc și sunt mereu pe fugă! Înainte știam ce și de unde să îmi iau sau îmi trimiteam un asistent de încredere. Acum nu trebuie să mă recunoască nimeni, dat fiind specificul activității, trebuie să mă păstrez un anonim, să mă integrez în orice oraș!

– Bun, o femeie înțelege mai bine lucrurile astea. Mai ales o Wonder WomanPrimul pas: cumpărăturile online. Și am exact site-ul pentru asta, cu brandurile tale preferate, de care nu m-am dezlipit nici eu de ceva vreme. Pasul 2: îți alegi 10 articole vestimentare pe care să le iei oriunde după tine. Știi care e avantajul? Le poți combina oricum, oriunde te-ai afla și vei obține stiluri diferite, astfel încât să te pierzi ușor printre oameni.

– Trebuie să recunosc că nu sună rău! Care-i site-ul? Stau chiar acum cu tableta în față.

– Caută ANSWEAR.ro. De data asta, chiar am răspunsul la întrebările tale! Știi că eu nu fac reclamă gratuită!

Diana își puse un prosop în jurul corpului și se îndreptă spre dormitorul său. Acolo îi era mai ușor să se orienteze pentru a-i da sfaturi în materie de modă unui prieten vechi. I se părea oarecum amuzantă situația, dar în sine, Clark avea o problemă reală. Și avea nevoie de ea!

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Bun, am intrat acum. Hm, pare ușor de folosit!

– Ok, acum lasă-mă să îți explic cum am procedat. Chiar dacă sunt haine de femei, poți prelua și tu ideea. Încep cu cel mai important lucru pentru o femeie…

– Rochia? i-o luă Clark înainte.

– Exact, o rochie elegantă. Asta te salvează din orice situație, când e vorba de un eveniment sau de o ieșire în oraș ceva mai serioasă. Clasică, delicată, să curgă pe trupul femeii și să nu depindă de moda schimbătoare. În fine, nu vreau să te plictisesc cu o mulțime de detalii.

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Înțeleg și eu. Feminitatea nu dă greș.

În momentul ăsta, Clark deja își nota pe tabletă ideile:

– Neapărat, o pereche de blugi negri, ușor de purtat. Cu încălțămintea potrivită, blugii pot inspira stiluri diferite. Pot fi mai elegantă dacă îi asortez cu pantofi cu toc sau mă pot simți mai comod când îi îmbrac cu adidași. În acest caz, fac asta când sunt pe fugă în vreuna din misiunile mele.

SURSA FOTO: www.answear.ro

– La blugi, înțeleg și eu. Dar în locul unei rochii, ce să îmi iau?

– E și mai simplu la tine. Poți să îți iei un costum de ocazie, dar ar fi prea greu de cărat. Însă poți combina elemente: o cămașă, niște pantaloni crem, o curea și ești gata de orice eveniment care necesită un strop de eleganță.

– Da, să zicem…

– Nu ești convins, dar nu contează. ANSWEAR are și sfaturi de la specialiști și poți vedea acolo cele mai noi tendințe. Totuși, anumite lucruri nu se demodează niciodată, deci profită de ele! Să știi că stau în fața dulapului, și mă orientez pe loc. Al treilea element esențial este o pereche de New Balance. Este redundant să spun cât de utili sunt: super ușor de cărat și de purtat, ei sunt prietenii tăi în orice situație care necesită mișcare.

Stătu pe gânduri, încercând să-și amintească propria listă.

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Unde am rămas?

– Ăăă, patru.

– Ce faci, îți notezi?

Urmă o scurtă pauză.

– Sunt jurnalist, mi-a intrat în sânge… continuă, te rog.

– Patru, neapărat un pulover. Noi nu dârdâim de frig și nici nu transpirăm la peste 30 de grade, dar nu te poți duce prin Norvegia în tricou, fără să dai de bănuit. Been there, done that!

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Și că tot vorbeam de încălțăminte, nu mă lipsesc de niște pantofi cu toc nude, comozi. Aici, e ușor de reținut că și tu ar trebui să ai o pereche de New Balance și o pereche de pantofi pentru ocazie, decernări, evenimente importante. Nu știi niciodată unde te duc căutările.

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Am ajuns abia la jumătatea listei și niciodată nu am bănuit, nici ca bărbat, nici ca Superman, cât de complicată poate fi o garderobă!

– Crede-mă că nu îmi face întotdeauna plăcere să mă ocup de asta, mai ales când sunt atâtea de făcut, dar te ajută mult site-ul. De pe stradă sau de la o masă într-un bar poți să dai câteva click-uri și să alegi mult mai ușor. Îți sugerez să îți asortezi culorile, să nu îți iei culori prea apăsătoare, doar crem, negru, gri, maroniu, cel mult un vișiniu sau albastru închis. 

– Ce-mi mai recomanzi?

O cămașă în carouri, care să meargă atât la viața de oraș, cât și dacă ajungi în zone rurale. Este simplă, comodă și de efect. La fel ca încălțările, poți să îți iei și tu una!

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Simt că răbdarea ți-a cam ajuns la final. Nu uita de o pereche de botine, pe care le găsești la secțiunea de ghete, la bărbați. Eu am și un palton, pe care neapărat îl car oriunde – nu știu dacă vrei unul bărbătesc sau o geacă. Astea două combinate merg foarte bine, mai ales în zilele de toamnă-iarnă, dar uneori chiar și primăvara!

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Sunt învățat de la muncă să am palton. Îmi surâde să caut și acum tot un palton, mai degrabă decât o geacă. Nouă și… zece?

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Ei, aici am stat să mă gândesc destul de mult: am ales un șal. Un șal poate fi purtat ca fular, ca ceva care să-ți țină de cald sau să te acopere. Poți fi destul de creativ cu unul…

– Mă vezi pe mine cu un șal? Urmă o pauză. Sau, de fapt, nu strică un fular, își dădu el seama.

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Vezi? zâmbi Diana la capătul celălalt al firului. Nu în ultimul rând, mi-am comandat o geantă. O geantă încăpătoare, neagră, care să meargă absolut oriunde, alături de bagajul pe care îl car după mine.

SURSA FOTO: www.answear.ro

– Aham, deci lista e completă. Sunt multe lucruri pe care le pot copia de la tine, iar la altele am să mă gândesc singur…

– E cel mai bine așa. Cum ți-am zis, și eu căram mereu zeci de haine după mine, le amețeam, ba chiar le pierdeam dacă situația devenea periculoasă. Acum, dacă mai ai nevoie de ajutor, pot să caut și eu pentru tine.

– Te anunț, dar chiar și așa m-ai ajutat suficient. Trebuie doar să le gândești bine înainte!

– Nu îți imagina că dacă ți le iei pe astea 10, rămâi cu ele peste tot. Dacă dai peste un târg sau ceva ce îți place, mai iei una-alta, dar asta este baza oricărei garderobe, cel puțin pentru mine. Lucruri de calitate, ale unor branduri de top, la care nu ai de ce să renunți, pentru că rezistă în timp și… chiar ai de unde alege!

Mai târziu, pe la miezul nopții, Clark scria în jurnalul lui:

Am ajuns să fiu interesat de modă. Nu chiar de modă, dar am ajuns să fac o scurtă cercetare asupra a ceea ce se poartă, să îmi aleg 10 articole de bază pentru garderoba mea. Diana avea dreptate. Să fii supererou pare mai ușor pentru mine decât anumite lucruri practice, umane, banale. Și totuși, mă gândesc la oamenii din jurul meu, care zi de zi, se consideră ei înșiși niște supereroi. Ce diferență mai există între mine și ei? Fiecare este în pătrățica lui un supererou, un punct de conștiință de care depinde realitatea lor, persoanele apropiate și lumea pe care și-au creat-o!

Pentru mine hainele astea au devenit o cale de a mă adapta timpurilor și mulțimilor. Dar fiecare om este un erou presat de timp, de viteză, care încearcă atâtea lucruri în doar 24 de ore! Îi văd trecând pe lângă mine, încercând să se deosebească prin stilul vestimentar, prin frumusețe, delicatețe, alteori prin putere și rareori, prin încercarea de a șoca. Alții, ca mine, mai puțin numeroși, încercăm să ne asemănăm. Să nu ieșim în evidență. Indiferent care ne este scopul, am găsit locul unde oricine poate împrumuta orice stil își dorește, în cel mai scurt timp: ANSWEAR.ro.

***Articol scris pentru Proba 1 din SUPERBLOG 2018***