28 decembrie 2017. Primul articol publicat pe acest blog, un articol despre temerile oricărui blogger începător înainte de a-și așterne gândurile și experiențele în fața oricărui trecător de pe internet.

S-a nimerit ca aniversarea acestui blog să fie și în preajma Revelionului. Atunci când încheiem bilanțul anului ce a trecut și ne propunem noi ținte pentru cel ce va veni.

De când mă știu, mi-a plăcut să scriu. O consider cea mai bună terapie. Cel mai bine pot exemplifica prin cuvintele lui J.K. Rowling, care a spus că și atunci când pierde, dar și atunci când câștigă, se regăsește întorcându-se mereu acasă. Iar acel acasă nu este un loc sau o persoană, ci este actul de a scrie. A scris când lucrările continuau să îi fie respinse, a continuat să scrie și să nu uite de unde a pornit atunci când celebra serie Harry Potter i-a adus notorietate.

2018

…a fost despre călătorii, provocări, curajul de a fi cum îmi doream să fiu, a fost despre schimbări și, mai ales, a fost un an imprevizibil.

Am mai povestit aici despre cum a apărut blogul meu și de ce trebuie să țină cont un blogger la început de drum – domeniu, design, platformă, comunitate.

Santorini, 2018

Deci ce am facut in primul meu an ca blogger de calatorii?

 • Am început anul cu o călătorie scurtă în Napoli.
 • Au urmat apoi Veneția, cu insulele Burano (și casele sale colorate), Murano și Torcello și o excursie de o zi la Verona (unde am văzut și celebrul balcon al Julietei).
 • În martie, m-am întâlnit în sfârșit cu Bali, unde am sărbătorit pentru a doua oară Anul Nou balinez, unde am vizitat temple și am făcut pentru prima oară baie în ocean.
 • Mai s-a contopit la perfecție cu Insula Malta, pe care am străbătut-o în lung și lat într-o singură săptămână și unde am înotat în apele superbe ale Lagunei Albastre.
 • Primul meu infotrip s-a întâmplat în iulie, chiar înainte de ziua mea: am plecat la Reșița (#CustomReșița) și am vizitat nu doar orașul, ci și zonele montane. Deși un weekend aglomerat și puțin obositor, am aflat o mulțime de lucruri noi.
 • August a fost pentru Băile Herculane și excursiile în zonă, cum ar fi Cazanele Dunării sau Cascada Bigăr.
 • Sfârșitul lui septembrie m-a așteptat în Santorini, cu un ATV cu care am străbătut insula și cu cele mai vii apusuri!
 • Am fost nominalizată pentru premiul de Best Travel Blog la eTravel Awards.
 • Zărnești și Poiana Țapului au fost pentru mine niște escapade scurte, binevenite, învăluite de farmecul munților.
 • Participarea la SuperBlog 2018 a reprezentat o încercare de a lua și mai în serios această pasiune. Am reușit să câștig locul III.
 • Am decis să ofer și recomandări legate de localuri unde putem ieși să mâncăm și să ne simțim bine.
Carașova, 2018

Adevărul este că, cu toate locurile vizitate, mai am multe articole de scris până să apuc să acopăr tot ce îmi doresc, pentru a vă transmite și vouă.

O schimbare de look

Prin iunie, am decis că vreau să dau o nouă formă site-ului. Voiam să fie mai plăcut vizual, mai dinamic, să reflecte și o poveste. Povestea mea, povestea oricărui călător care se putea regăsi printre paginile mele. Nu mă pricep foarte mult la partea tehnică, așa că am apelat la specialiști pentru realizarea unui site de prezentare.

Santorini, 2018

Am avut parte de ajutor în acele luni și le mulțumesc pentru răbdare. Mai mult decât să îmi facă cineva scheletul blogului, aveam nevoie de îndrumare la lucrurile care mi-ar fi luat prea mult timp prin a urmări tutoriale online. Așa că dacă doriți și voi niște băieți pe care vă puteți baza fie pentru un site de prezentare sau de realizare a unui magazin online, acesastă echipă de web design este o alegere potrivită.

Nu o să omit, am pierdut like-uri la multe articole o dată cu această schimbare de temă. Nu a știut nimeni să-mi explice de ce. A fost inconfortabil, nu pentru presiunea care se pune astăzi pe un like, ci pentru că aveam acel social proof că ele erau interesante și contau pentru cititori. Articolul cu 200 și ceva de like-uri despre Bali acum are 2. Ăsta e singurul meu regret.

Următorul pas a fost să-mi aleg un nou logo, ceva mai pe gustul meu, mai simplu și mai elegant (pentru el îi mulțumesc unei bune prietene!). Am ales auriul, pentru a face legătura cu acel Holy. Travelholic ar însemna un dependent de călătorii, nu e greu să ne dăm seama, iar acel Holy duce cu gândul la speranța și acea parte divină din a descoperi tărâmuri noi și din a te redescoperi. Cam de la ideea asta a pornit întregul proiect.

Cum-necum, ședința foto de pe plaja Corbu (plajă care a început să fie cunoscută prin faptul că nu era cunoscută) s-a îmbinat perfect cu noua temă. Culorile apusului, auriul nisipului, rozul pal și așa, TravelHolyc a devenit mai personal.

Veneția, 2018

Planuri pentru 2019?

Am vrut mereu să se înțeleagă că ce fac aici este din pasiunea pentru călătorii, și pentru a avea un spațiu al meu unde să creez lucruri frumoase din imagini și cuvinte. Mă bucur când primesc mesaje de la unii dintre voi în care mi se apreciază munca, în care-mi spuneți că vă inspir și să continui cu ce fac. Acum nu doar că împlinesc un an de TravelHolyc, dar vine și 2019.

Urmez un master in Turism și vreau să cunosc și mai multe lucruri din zona asta. Am câteva țări pe listă pe care vreau neapărat să le ating. Ideea este să mă concentrez mai mult pe zone îndepărtate sau mai puțin cunoscute, chiar dacă riscurile și probabil cheltuielile vor fi mai mari. Un lucru e cert: nu voi renunța la acest proiect prea curând!

Așa că sper ca 2019 să vină cu noi călătorii, experiențe, fotografii și… puterea de a-mi realiza toate planurile! Iar celor care mă citiți, vă mulțumesc și vă doresc să vă atingeți destinațiile de pe lista de dorințe, fie că sunt sau nu vizibile pe o hartă!

bali, calatorie, orezarie
Bali, 2018

error0