Cel mai mare oraș din sudul Italiei, Napoli mi-a dat senzația că este un oraș destul de controversat. Pe de-o parte, orașul este faimos pentru pizza specifică, pentru gastronomie și pentru riviera sa colorată, dar pe de altă parte, poate pune pe gânduri turiștii din două motive. Mai întâi, Muntele Vezuviu, celebrul vulcan activ despre care se spune că poate erupe oricând, iar apoi, hoții de buzunare care profită de orice neatenție.

Napoli are părți mai puțin frumoase, dar și părți superbe, pe care le veți vedea în pozele de mai jos. Poți mânca oricând pe terasele lor de unde să ai cele mai frumoase priveliști asupra coastei napolitane și asupra golfului, ba chiar poți transforma un eventual pericol într-o sursă de inspirație turistică, vizitând orașul Pompeii din apropiere sau făcând o vizită chiar la craterul vulcanului!

Asadar, va las aici cateva fotografii care surprind escapada mea prin Napoli!

La pas pe malul Golfului Napoli

Pescarusi la apus

Fantana lui Neptun (construita la inceputul secolului 17)

O piata comuna din Napoli

Pranzul la Trattoria da Cicciotto

Cea mai veche fortificatie a orasului, Castel dell’Ovo

Internatul National Vittorio Emanuele II

Inceput de apus

Pe strada San Gregorio Armeno

Riviera Napoletana

Priveliste de la Trattoria da Cicciotto

Basilica San Paolo Maggiore

Plimbare prin cartierele napoletane si portocali

Duomo di Napoli

Statuia ecvestra a Generalului Armando Diaz (supranumit Ducele Victoriei)

Muntele Vezuviu in departare

Impresiile mele despre Napoli le-am notat într-un singur articol, pornind de la prejudecățile pe care le-am întâlnit despre acest oraș, denumit: Nu vizita Napoli pentru că: mafie, vulcani, mizerie si hoti! Sper să vă placă!